Атлантическият съвет: Войната чука на българската врата(ВИДЕО)

България ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЕВРОПА

„Русия беше изоставена дори от най-близките си съюзници“, заяви полковник Владимир Миленски

Войната чука на българската врата. България трябва да окаже военна помощ на Украйна с въоръжения и боеприпаси. Такова мнение изрази в студиото на „Здравей, България” полковник Владимир Миленски, член на УС на Атлантическия съвет на България. 

„Когато у съседа ви е влязъл престъпник и изнасилва хората вътре, първото нещо което трябва да направите, е не да му пращате носни кърпички да си бърше сълзите, а да му помогнете със сила. Престъпникът се спира със сила. Страната ни трябва да помогне на Украйна от военна и морална гледна точка”, обясни той.

Според него пилотите ни не са подготвени за война.

„Нашите самолети не са съвременни. Най-опасното е, че пилотите нямат летателна подготовка за война. Те имат подготовка за паради. Същото е положението и във военноморския флот”, обясни Миленски.

По думите му от едната страна на войната е Русия, а от другата е целият демократичен свят.

„Русия беше изоставена дори от най-близките си съюзници. Руската държава няма как да спечели нито войната, нито мира. Тя просто е от грешната страна на историята и този път. Няма как целият свят да е срещу теб и да спечелиш. Може да спечелиш кратковременни битки, но войната не се печели така, защото има други правила”, коментира още Миленски./nova.bg

Целия разговор гледайте във видеото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *