Кабинетът на премиера ще бъде достъпен в Деня на отворените врати в МС

ТОП НОВИНИ

Кабинетът на министър-председателя и Голямата заседателна зала на правителството са само част от знаковите места в Министерския съвет, които ще могат да бъдат разгледани в рамките на днешния Ден на отворените врати, пише Дарик.

Опознавателната обиколка ще включва още партерния етаж, който впечатлява с визията си, заимствана от Рилския манастир и с внушителните 10-метрови полилеи от чешки кристал от Бохемия, какъвто е използван и в редица европейски дворци.

В коридорите и залите на правителствената сграда ще могат да бъдат разгледани и картини на големи български творци като Владимир Димитров – Майстора, Димитър Гюдженов и други. Последна точка от опознавателната обиколка ще бъде обновената постоянна изложба с част от подаръците, които през годините българските премиери са получавали от чуждестранните си гости.

Денят на отворените врати, който се провежда по инициатива на министър-председателя Гълъб Донев, ще започне в 10 ч. и ще продължи до 16 ч. Събитието е в подкрепа и на глобалната инициатива „Партньорство за открито управление“, в която участват 75 държави. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *