(ВИДЕО)Борисов: Кабинетът на ПП-ДБ е партиен и неприемлив за нас

България ПОЛИТИКА

Освен мен ПП други приятели нямат, заяви лидерът на ГЕРБ

В проектокабинета на ПП има фигури, за които не мога да кажа лошо – министрите на отбраната и екологията. Те обаче са сбъркали времето – народът за втори избори каза, че не могат да управляват сами. Освен мен ПП други приятели нямат, редовен кабинет би се получил, ако е общ с ГЕРБ. Като цяло обаче е партиен и неприемлив за нас. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Разград.

Той коментира и вчерашния инцидент с кортежа на главния прокурор. „Атентат срещу когото и да било е зловещо нещо. Това е акт, който застрашава живота не само на главния прокурор и семейството му, то и на всеки случаен човек. Затова го осъждаме с цялата сила, която имаме. Това грозно събитие, който влачи лоши последици за България, още повече ни амбицира да завършим правната реформа. Съчувствам на Гешев, това да се извърши пред съпругата и децата му, това е чудовищен акт, но реформата ще продължи. Не успяват да взривят и започнатата реформа“, подчерта Борисов. 

Борисов за спряганите имена в кабинет на ПП-ДБ: Изпускат ги контролирано, искат да ги чекират

„Щом са посегнали на главния прокурор, могат да посегнат на всички. Бронираният автомобил го е спасил. След подобни актове много хора в Брюксел ще се замислят дали сме готови за Шенген. Ако не се направи редовно правителство, пък макар и краткосрочно, което да носи отговорност, то последиците виждате какви са – обедняване, инфлация, липса на инвестиции – тежки последици във всяка сфера“, каза още той. 

Той цитира книгата на Алексей Петров „Тероризъм и системи за сигурност“. „Там ясно е обяснено що е то тероризъм – създаване на хаос, страх, да накараш лице, система или държава, да се съобразят с друго мнение и приоритети“, посочи Борисов. 

/нова тв, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *