Слави Трифонов: Атентатът срещу Гешев практически е покушение срещу държавата

ТОП НОВИНИ

Днес беше извършен атентат срещу главния прокурор Иван Гешев. Иначе казано, беше направен публичен, демонстративен и арогантен опит за убийство.

Още по-отвратителното е, че в колата, заедно с главния прокурор, са пътували жена му и двете му дъщери. Каквото и да се говори, факт е, че подобен атентат е атентат не само срещу един човек, а срещу една от институциите в държавата, написа в профилa си във фейсбук лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов.

“Практически, това е покушение срещу държавата. Всеки може да има собствено мнение за професионализма на главния прокурор, но в човешки план случилото се е ужасно, чудовищно, брутално престъпление.
Все гордо заявяваме, че сме държава, член на Европейския съюз, но такива актове поставят въпроса дали изобщо сме държава.

А какво мислите за реакцията на колегите журналисти? Няколко часа слез атентата, те продължаваха да го наричат “инцидент”. Инцидент? Инцидент е да се подхлъзнеш и да си обелиш коляното. Това е опит за убийство. Тотална липса на професионализъм в така наречената журналистика. Срамна работа. Има два аспекта в този атентат.

Първият е обществен, защото не е важно името на главния прокурор и кой е той. Важна е институцията. И втори – чисто човешки, защото ако този атентат беше успял, щеше да заличи едно българско семейство”, написа още Трифонов./бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *