Шампионите на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee и Spelling Bee JUNIOR-2023 са от Кюстендил и София

ДРУГИ ЛЮБОПИТНО

Финалният кръг на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee и Spelling Bee JUNIOR се състоя на 22 и 23 април в Американския колеж в София. В събота се състезаваха учениците до седми клас, а в неделя – до четвърти клас, съобщиха днес организаторите от фондацията „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“.

Те информират, че след оспорвани и напрегнати състезания са станали известни националните шампиони в двете възрастови категории. Национален шампион при големите ученици е Михаела Димитрова, седми клас от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ в Кюстендил, а при по-малките състезатели шампионите са двама – Борис Димитров, трети клас от ЧОУ „Прогресивно образование 3“ в София, и Денис Арнаудов, четвърти клас от ЧСУ „Свети Георги“ също в София. 

Над 8400 ученици от цялата страна се трудиха неуморно и научиха правописа на много трудни думи на английски език. Шампионите положиха огромни усилия и доказаха, че старанието и състезателният дух винаги водят до отлични резултати.

Tази година участниците в състезанията имаха възможност да се включат в съпътстваща кампания. Насловът й бе BEE active, с което организаторите насърчават учениците да бъдат физически активни като пчелите.  Най-добре в кампанията се представиха учениците от Средното училище (СУ) „Гео Милев“ в село Белозем и от 81-во СУ „Виктор Юго“ в София.

Състезанието се организира от фондацията „Корпус за образование и развитие-КОРПлюС“. То се осъществява в партньорство с фондацията „Америка за България“, с подкрепата на Посолството на САЩ и на Министерството на образованието и науката. Домакин на националния финал бе Американският колеж в София. 

/бта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *