Андрей Гюров: Няма да се поддадем на натиск и ултиматуми

България ПОЛИТИКА

„В момента се намираме в първия мандат, затова отговорността е изцяло на първата политическа сила ГЕРБ. При ситуация, в която партията победител не може да даде работещо решение –  ние ще предложим такова. Няма да се поддадем на натиск и ултиматуми“.  Това заяви в ефира на Нова тв Андрей Гюров от ПП.

„Ние от Продължаваме промяната-Демократична България подхождаме абсолютно отговорно в този процес за съставяне на редовен кабинет, защото всички виждаме, че България има нужда от редовно правителство“, поясни той.

Процесът на формиране на кабинет при нас не е процес на написване на едни имена на един лист. Ние следваме процеси и ще включим в разговорите всички останали парламентарни партии, започвайки от  най-голямата. Ще очакваме подкрепа за кабинет с вотрия мандат“, псочи той.

„Няма да следваме линията на ГЕРБ, това, което следваме са нашите основни компоненти. Различаваме се като коалиция и имаме собствен подход, по който действаме“, уточни Гюров.

И пак подчерта: „Имаме собствен подход към решаване на проблема с редовното правителство и по никакъв начин няма да играем с играта на ГЕРБ със сваляне на картите и ходове, които се опитват да притиснат втората парламентарна сила  да направи някакви ходове, които не отговарят на нашите принципи и обещанията към избирателите ни“. 

„Не може да имаме кабинет, който е безпринципен. Успяхме да постигнем това, че е нужно време за процедурата по търсене на варианти за кабинет и показахме на президента, че тази процедура се случва бавно, за да решим нещата.

По думите му това, което притеснява тях и коалиционните им партньори, е какво ще се случи в държавата.

„Пак сме в ситуация, в която първата политическа сила не може да предложи правителство и изход от ситуацията. Топката е в полето на ГЕРБ. Да предложат правителство“, категоричен бе депутатът от ПП.

Гюров обясни, че работят усилено като им връчат втория мандат, да са готови с програма и състав на правителство, за да може в кратък срок да решат задачата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *