Луд скандал в Сърбия – президентът нарече семейството на Джокович „цигани“, не знаеше, че камерите работят

ДРУГИ ЛЮБОПИТНО

Президентът на Република Сръбска Милорад Додик вероятно не е знаел, че камерите го следят преди началото на материал на RTS и си позволи да коментира турнира „Сърбия Оупън“, който се проведе наскоро в Баня Лука. В предаването „Око“ Додик се изпсува в студиото и обиди братята Джокович.

– Въпреки че мога да ви кажа, че тези Джокович са яки, по дяволите. Хората го възприемат с емоции, но като влезеш в бизнеса с тях, уф… Големи цигани са, мога да ти кажа. Ние го чакаме тук с толкова емоции, а той загуби на полуфиналите… Не на полуфиналите, на четвъртфиналите – каза той.

Новак загуби от Душан Лайович, който в крайна сметка спечели трофея, а най-добрият тенисист в света отмени участието си на Мастърса в Мадрид, за да се подготви по-добре за турнира в Рим и Големия шлем в Париж.

Веднага след лавината от реакции срещу президента, Додик се извини, но обвини телевизията, че е действала подмолно. 

Президентът заяви, че Радио и Телевизия на Сърбия, „действайки от засада, по известни причини, са решили по изключително непрофесионален начин да действат и по този начин са разклатили неговото иначе високо доверие в тази национална медия“, каза той пред „N1 Сараево“.
– Снощи като гост в предаването „Око“ на РТС изразих позицията си по всички поставени въпроси, както винаги открито, ясно, точно. Отношенията ми с водещия на шоуто Горислав Папич остават изпълнени с уважение и признателност. Семейство Джокович е почтено, но е изложено на различни неудобства и подривни действия от тази част на Сърбия, която не може да прости техния успех – каза Додик.

Президентът на Република Сръбска подчерта, че от видеото, което се появи в социалните мрежи, което е част от кратък разговор с водещия Папич преди началото на записа на предаването, става ясно, че става дума за определени членове на екипа които не се справят със задачата, нито по време на подготовката, нито по време на турнира в Баня Лука. 

– Съжалявам, че изпитах разочарование в RTS по този повод. Ще продължа да уважавам и ценя успеха на неподражаемия Новак Джокович и да уважавам и ценя семейството му както преди. Ще финализираме всички договорености относно турнира. Радвам се, че се запознах с мениджърските и лидерски способности на Джордже Джокович и оставам много благодарен за факта, че тазгодишният турнир се проведе в Баня Лука.

Извинявам се, ако спекулативното показване в мрежите е наранило членове на семейство Джокович. Благодаря на RTS за безсънната ми нощ. Не мога да повярвам, че го направиха по толкова отвратителен начин. Като искрен почитател на Новак Джокович и като тенисист, и като мъж, пожелавам всичко най-добро на него и семейството му. Успех във всичко на Сърджан и Джордже – каза Додик, цитиран от вестник „Telegraf“.

/труд бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *