Радостин Василев: Има по-достойни за председател на НС от Росен Желязков, например Десислава Атанасова

България ПОЛИТИКА

Това каза депутатът от ПГ на ПП-ДБ

Въпреки договорката между новосформираната коалиция между „Демократична България” и „Продължаваме Промяната”и ГЕРБ-СДС за избор на Росен Желязков за председател на парламента, Радостин Василев не подкрепи предложението в НС. Той определи акта като лично решение и подчерта, че гласът му така или иначе не е бил решаващ.

„Казвам, че може би имаше по-достойни в ГЕРБ от Росен Желязков и че аз бих избрал друг кандидат – например Десислава Атанасова”. Това каза в студиото на „Здравей, България” депутатът от ПГ на ПП-ДБ. По думите му тя е най-подготвена от първата политическа сила в Народното събрание.

В ТЪРСЕНЕ НА МНОЗИНСТВО: Как ще продължи процедурата за съставяне на правителство

Василев отрече да е коментирана лидерска среща между Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Борисов. „Вероятно ще има такава, но не е фиксирано кога”, обясни народният представител. Той припомни заявките на ПП-ДБ, че няма подкрепят нито кабинет с мандат на ГЕРБ-СДС, нито с тяхно участие. „Всякакво участие – и политическо, и експертно. Под никаква форма”, категоричен беше Радостин Василев. „На масата за законодателната рамка те многократно поставяха въпроса за правителство и ние многократно им казвахме, че сме там, за да говорим за законите”, посочи бившият депутат от ИТН.

Ако първата политическа сила не успее да състави редовен кабинет и вторият проучвателен мандат отиде при ПП-ДБ, коалицията ще търси подкрепа от всички парламентарно представени партии. Кадрови състав обаче все още не е коментиран, заяви Василев.

Народният представител посочи, че представители на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са разгледали в детайли текстовете за законовите промени, регулиращи кой може да разследва главния прокурор. По думите му има информация, че се търси политическа провокация от страна на Иван Гешев. „Вие знаете как работи той – прокуратурата е бухалка. Ние от „Продължаваме Промяната” през последните 6 месеца сме постоянно подложени на репресия от прокуратурата. Всички – Кирил Петков, Асен Василев, на бивш министър му повдигнаха обвинение”, каза още Василев.

/нова тв, сн: архив нова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *