Донев: Не бих приел предложение за участие в редовен кабинет

България ПОЛИТИКА

„Третият служебен кабинет е в ръцете на Румен Радев“, каза той

Служебният премиер Гълъб Донев не би участвал в редовен кабинет. Това заяви самият той пред журналисти.

„Не бих приел предложение за участие в редовен кабинет. Третият служебен кабинет е в ръцете на Румен Радев. Парламентът трябва да работи в единство. Политиците трябва да търсят допирателните линии, по които да направят широка коалиция, за да излъчат редовно правителство, което да работи устойчиво и ефективно“, каза той.

За предложението на Борисов служебните министри да станат редовни: „Това е една политическа ирония, която не искам да коментирам. Не е сериозно”, твърди Донев.

Той коментира и преговорите за Плана за възстановяване. „От началото на февруари след решението на НС за предоговарянето започнахме разговори с ЕК. Преговорите са интензивни. Следващите разговори ще се проведат на 20 април. Дотогава ще бъдем готови с бележките, които ни даде Европейската комисия”, поясни министър-председателят.

По думите му, ако няма редовно правителство, служебното ще внесе до края на април проект на закон за държавния бюджет. 

Според него служебното правителство се е справило перфектно с работата си. Коментарът на премиера дойде след откриването на 7-километров участък от автомагистрала „Европа“ между Драгоман и ГКПП „Калотина“. 

„Тази магистрала е важна, защото свързва България с другите държави. Това е най-прекият път от Азия за Централна и Западна Европа. Пътят съществува от римско време.  Приех тази покана с ясното съзнание,че няма да съм поредният български премиер, който ще се окичи с прерязана лентичка за откриване на определен пътен участък. Тук съм, за да дам увереност на хората от региона, на строителя и на гражданите, че служебното правителство ще продължи да работи с необходимите темпове и професионализъм. От Министерството на регионалното развитие и АПИ увериха, че цялата магистрала ще бъде завършена до 2024 г.”, уточни Гълъб Донев.

„Много пъти е казвано, че регионалното министерство не си върши работата. Отговорът на нападките е да ви показвам какво сме направили”, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

/нова тв, сн: архив бгнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *