Лена Бориславова се отказва от депутатското си място

БЪЛГАРИЯ ИЗБИРА ПОЛИТИКА

Лена Бориславова от „Продължаваме Промяната“ се отказва от депутатското си място, съобщи самата тя с публикация в социалните мрежи. Мотивът ѝ е свързан с кампанията за предстоящите местни избори.

„Вчера Изпълнителният съвет на Продължаваме Промяната взе решение, че успоредно с работата в НС, другата важна задача пред нас са местните избори – именно заради ключовата роля на местната власт за подобряването на живота на хората във всяко кътче на страната.

Бях номинирана да поема координационната роля в този процес и конкретно да работя за кампанията и проблемите на моя роден град София. Отговорността към тази задача e огромна – тя е определяща за посоката, в която ще се развива столицата ни след години злоупотреби и пропуснати възможности. И вярвам, че тази задача е също толкова важна за всички, които ме подкрепиха на 2 април. Затова я приемам с признателност и с цялата й отговорност“, посочва Бориславова и допълва, че нейното място в парламента ще заеме Петър Петров.

Бориславова е избрана за народен представител в 49-ото НС от 24 МИР – София според решението на ЦИК за поименния състав на новия парламент.

Очаква се Централната избирателна комисия да се произнесе по казуса. Списъкът с поименния състав на 49-ото Народно събрание беше обнародван в Държавен вестник на 10 април.

/бнт, сн: архив бта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *