Утре ЦИК ще обяви поименния състав на 49-ото Народно събрание

БЪЛГАРИЯ ИЗБИРА

Утре Централната избирателна комисия (ЦИК) ще обяви поименния състав на 49-ото Народно събрание, каза по bTV говорителят на комисията Росица Матева. Тя посочи, че до днес избрани в два многомандатни изборни района кандидати трябва да заявят в ЦИК в коя листа желаят да останат.

Доста протоколи са приети от районните избирателни комисии (РИК) с неточности и несъответствия. Тези комисии не са изискали от секционните комисии чувала с бюлетините и да установят действителния резултат. Имаше доста грешки и трябваше да отстраним възможните, каза още Матева.

Много експерти не познават Изборния кодекс и изборния процес. ЦИК не обучава СИК, а подготвя само методическите указания. Обучението на СИК става от РИК, каза Матева и допълни, че за да бъде обучен някой, той трябва да има желание да свърши работата, за която се е съгласил да бъде предложен, и да положи усилия да бъде обучен.

Преценка на законодателя е дали е имало смисъл от видеонаблюдението, посочи още Росица Матева. Тя припомни, че със 122 машини е имало проблем в деня на вота./бта, сн: архив бгнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *