Кирил Петков се срещна с Ердоган

България ПОЛИТИКА СВЯТ

Това се случи в рамките на Дипломатическия форум в Анталия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган прие българския премиер Кирил Петков. Срещата се проведе по време на Дипломатическия форум в Анталия, предаде Анадолската агенция.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Разговорите продължиха около два часа при затворени врати. На срещата от турска страна присъстваха вицепрезидентът Фуат Октай, директорът на Управлението за връзки на турския президент Фахретин Алтън, директорът на Националното разузнаване Хакан Фидан и говорителят на управляващата Партия на справедливостта и развитието Омер Челик. От българска страна са Лена Бориславова и Весела Чернева.

Форумът в Анталия се провежда под мотото: „Реконструкция на дипломацията“ от 11 до 13 март. В него участват над 2500 гости, а още 10 хиляди ще вземат участие онлайн при обсъжданията.

В рамките на три дни ще се обменят мнения по актуални въпроси на регионалната и международна политика, включително енергийната сигурност, климатичните промени и миграцията. Предишният подобен форум в Анталия събра 11 държавни и правителствени глави и 45 министри./nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *