Президентът Радев разкри кога ще свика новото Народно събрание(ВИДЕО)

България ПОЛИТИКА

В момента, в който изтече законово установената процедура и ЦИК обяви поименният състав на Народното събрание, аз веднага ще издам указ за свикването му в първия възможен момент.

Това заяви президентът Румен Радев в първи коментар след изборите в неделя.

„Най-важният резултат от тези избори е, че ще имаме парламент. Надявам се той да заработи по-скоро, защото България не може да чака повече. Ние се нуждаем час по-скоро от работещ парламент, който да възобнови законодателната дейност и да даде решение на политическата криза. Това може да стане като формира консенсусно мнозинство около ясни политики и приоритети. И да излъчи устойчиво и работещо редовно правителство“, допълни Радев.

Според държавният глава показателно за завъртането на рулетката с мандатите ще бъде начинът, по който ще заработи Народното събрание. „От сега искам да призова партиите да не губят и ден. Да не чакат да се завърти рулетката и тогава да мислят как ще направят правителство. Още от днес този процес трябва да върви и аз съм сигурен, че те вече са в диалог“, допълни Румен Радев.

„Всички издигаха цели и приоритети за много важни за България области, надявам се те да ги покажат и на практика“, допълни президента.

„Трябва ли да дам повече време на партиите за преговори? Какво се случи след миналите избори, когато аз дадох много време, за да има най-сетне консенсус и разбирателство. Да се загърби тази предизборна риторика. Какъв беше резултати и най-вече какви бяха претенциите към президентската институция? Че президента иска да управлява със служебно правителство, затова разтяга процедурата“, напомни Румен Радев.

/дарик, сн: архив бгнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *