Направена бе символична първа копка на помещение в СБАЛО „Св. Мина“

ТОП НОВИНИ

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и председателят на Общински съвет Радослав Тасков направиха символична първа копка на помещение в СБАЛО „Св. Мина“, в което ще бъде монтиран нов, надежден, високотехнологичен линеен ускорител, предназначен за лъчетерапия на пациенти с онкологични заболявания.

Предстои мястото да бъде основно ремонтирано, като през м. юни тази година се очаква медицинската апаратура да бъде доставена и монтирана, а през юли да започне реалното лечение.

В церемонията по време на първата копка участие взеха още председателят на Общински съвет – Радослав Тасков, управителят на СБАЛО д-р Теодор Велчев, лекари и медицински сестри.

С новия линеен ускорител ще бъде повишено качеството на лечение на пациентите в болничното заведение.

Сред предимствата на апарата са, че той излъчва по-висока енергия. Това от своя страна дава възможност за третиране на образувания с неправилна форма, такива разположени по-дълбоко в тялото и на различни места.

Освен това повече пациенти ще могат да преминават през лъчетерапия за по-кратко време заради съвременните характеристики на уреда за лечение.

След доставката на линейния ускорител СБАЛО „Св. Мина“ ще бъде едно от малкото лечебни заведения в България, разполагащи с подобен апарат, на който ще могат да разчитат пациенти от Благоевград и различни области в страната.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *