Протест на синдикат „Защита“ за по-високи заплати за шофьорите на линейки в спешните центрове

България

По-високи заплати за шофьорите на линейки в центровете за спешна помощ и подобряване на условията на труд за работещите в тези центрове. Това са част от основните искания, които ще бъдат поставени по време на протест, организиран от синдикат „Защита“.

Демонстрацията ще се състои малко преди обяд (към 11.00 часа) пред здравното министерство, а следобед ще се проведе автошествие с блокади на централни улици и булеварди в София.

Последния път, в който правителството отпусна средства за увеличение на заплатите в центровете за спешна помощ, беше в края на миналата година. Според решението, възнагражденията на спешните медици се вдигат със задна дата от 1 декември.

От синдиката „Защита“ твърдят, че при шофьорите на линейки увеличението е стигнало до 150 лева и настояват за ново актуализиране. От организацията искат също вдигане на средствата за издръжка на центровете, увеличаване на стойността на ваучерите за храна от 2 на 5 лева на ден, осигуряване на работно облекло за всички работещи, тъй като на някои места хората плащат за това от джоба си.

Освен протест пред здравното министерство, синдикалистите организират автошествие, което ще тръгне от паркинга на площад „Александър Първи“ и ще премине през кръстовища по централни булеварди като „Александър Стамболийски“, „Тодор Александров“, „Цар Освободител“ и „Цариградско шосе“./бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *