Кметът на Сатовча взе участие в онлайн заседание

РЕГИОН САТОВЧА

Кметът на община Сатовча – д-р Арбен Мименов взе участие в проведено онлайн заседание на междуведомствената работна група за изготвяне на предварителна  оценка на въздействието на законопроект за изменение и и допълнение на Закона за подземните богатства.

Тя е създадена със заповед на министър-председателя  Кирил Петков.Д-р Арбен Мименов е член на тази Междуведомствена комисия и представител в нея на Националното сдружение на общините в Република България. Кметът на Сатовча обяви конкретните намерения на участниците в работната група:

„Да се положат необходимите усилия за облекчаване на концесионния режим”!На 14 март в Министерски съвет предстои присъствено заседание, по време на което, ще се проведе втора среща и ще бъдат  представени конкретните искания и концепция по изменението на Закона за подземните богатства.

Кметът на Сатовча д-р  Мименов изрази надежда, че ще бъде облекчен  концесионния режим, за да се възползват максимално лицата, занимаващи се с това препитание.  „Многократно досега, като кмет на община Сатовча, заедно с екипа ми сме търсили начин за промяна в законодателството с цел облекчаване на концесионния режим.

Изпращали сме писма до министър-председателя, до комисии в Народното събрание, до омбудсмана, отстоявали сме исканията си и с организирани протестни действия с цел подпомагане на местното население, занимаващо се с този вид прехрана”, каза още кметът на Сатовча.

Според него разрешителният режим е много бюрократичен, тежък и продължителен – трае най-малко 5 години, което сериозно затруднява дейността и възпрепятства  сериозно хората, които се занимават с това./БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *