Дупничанин преби бившата си и я провеси през парапет на мост

България

Окръжен съд – Кюстендил потвърди взетата от РС – Дупница мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на обвиняем за принуда с употреба на сила, в условията на домашно насилие и за закана за убийство. Пострадалата е била изведена от ресторант и качена в лек автомобил насилствено, нанасяни са й удари по лицето и тялото, държана е във въздуха при парапет на мост. Отправена й е закана за убийство, се посочва от прокуратурата. Обвиняемият / на 38 г. / и пострадалата са били в съвестно съжителство, имат 2 деца.

Окръжен съд – Кюстендил счита жалбата на защитата на обвиняемия, с искане за по- лека мярка за неотклонение, за неоснователна.

В настоящия първоначален етап от разследването са събрани достатъчно данни, които обосновават подозрение за съпричастност на обвиняемия към повдигнатите му обвинения. П. Т. е обвинен за две тежки, умишлени престъпления, за първото от тях се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 10 години, а за второто – „лишаване от свобода“ за срок до 6 години.

Налице е реална опасност от извършване на престъпление, предвид обремененото съдебно минало на обвиняемия, както и факта, че се касае за тежки, умишлени престъпления срещу личността, извършени в условията на реална съвкупност, както и в изпитателния срок на наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца, по дело на РС – Дупница от 2020 г. Опасността от извършване на друго престъпление може да се отчете като реална и предвид високата обществена опасност на деянията и конкретните обстоятелства – в тъмната част на денонощието, по отношение на лице от женски пол, с изключителна дързост и жестокост, се казва още в мотивите на Окръжен съд – Кюстендил.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване./struma.com,сн: илюстративна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *