Пак отложиха делото за мерките на Бахамите

ТОП НОВИНИ

Окръжен съд – Благоевград отложи за втори път делото по разглеждане на мярката на Васил Петров – Бахамата, съпругата му Лидия и техният син Димитър. На днешното заседание трябваше да бъдат обсъдени резултатите от съдебно-медицинските експертизи, които трябва да установят дали престоят в ареста на двамата съпрузи не застрашава тяхното здраве. Съдебно-психиатрична експертиза бе назначена и на сина им Димитър, заради паник атаките, които получава. Той е под домашен арест, а родителите му с мярка „задържане по стража“, което се обжалва от защитата.

Делото се гледа при закрити врати, но стана ясно, че прокурорът е представил нови доказателства –
за откритите телефони в ареста, ползвани от Бахамата за медийни изяви, както и боен пистолет в къщата им в Дупница, където изтърпява домашния си арест сина Димитър. Поради искане на защитата да се запознае с новите доказателства, делото бе отложено за петък.


Припомняме, че цялото семейство на Бахамата бяха обвинени за крупна измама. Според прокуратурата от 01.06.2022 г. до 20.02.2023 г. на територията на гр. София, с. Марикостиново, общ. Петрич, гр. Дупница и гр. Сандански, при условията на продължавано престъпление, тримата са извършили четири отделни деяния с цел да набавят за себе си имотна облага. Сговорили се да въведат в заблуждение различни граждани, че ще извършат за тях определени задачи: ще им продават леки и товарни автомобили, ще им съдействат за изготвяне на проекти за обществени поръчки, ще прехвърлят собственост върху недвижим имот, да бъдат подхвърлени наркотици в автомобил, ще съдействат за събиране на парични задължения. За това обвиняемите предварително получавали различни суми, без да изпълняват поетите ангажименти. Така причинили имотна вреда на жертвите си в размер на 523 800 лв.

На 24 февруари Районен съд – Благоевград определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Васил и Лидия Петрови, а на сина им Димитър, който се оплакваше от паник атаки – „домашен арест“. В съдебна зала Бахамата обясни, че изкарвал парите си от покер и продажба на кучета./struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *