Ново предложение: Годишният технически преглед да става само след платени глоби от КАТ

България ПОЛИТИКА

При преминаването на годишен технически преглед да се изисква документ за платени глоби към КАТ. Това е новото предложение на пътните експерти, съобщи БНТ

По този начин ще се повиши събирането на глобите от неплатените фишове за нарушения на Закона за движение по пътищата, според бившия началник на КАТ – София Тенчо Тенев.

„Наистина всяка година минаваме технически преглед на автомобила и по този начин, иска не иска водача, като иде да си прекарва моторното превозно средство на годишен технически преглед , като му вкарат данните в системата, ще се установи, че има глоби за плащане, има хора по 4-5 годни не си плащат глобите“, посочи Тенев.

Без „Гражданска отговорност“ на хартия при техническия преглед на колите

Според Румен Дунев, автомобилен състезател това е една от успешните мерки да се вкарат глобите на съответния водач, а ако те не са платени, автомобилът да не може да мине на преглед. Дунев припомни, че ако автомобилът няма годишен технически преглед, той се води неизпрвен на пътя и за него не важи КАСКО. В такъв случай при проверка се налага глоба, затова че автомобилът е технически неизправен.

/дарик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *