Ученици от Природо-математическа гимназия в Благоевград взеха участие в ски състезание „ЗА КУПАТА НА ПМГ“

СПОРТ ТОП НОВИНИ

Десетки възпитаници на Природо-математическа гимназия „Акад. Сергей Корольов““ – Благоевград взеха участие в ски състезание „ЗА КУПАТА НА ПМГ“. Те се състезаваха в три състезателни възрастови групи: V-VII клас, VIII-X клас и XI-XII клас.Бяха подготвени купи за състезателите, а сред призовете имаше и две специални награди – купата на кмета на община Благоевград и купата на директора на ПМГ „Акд. Сергей Корольов“.

Специалната награда на кмета бе връчена на Евгения Иванова от 8 клас, която получи приз за най-елегантен стил на спускане.

Награда на директора на гимназията бе присъдена на Антон Самарджийски от 5 клас за най-бърз скиор от всички участници.

В категорията 5-7 клас победители станаха Стилиян Гогов от 5 клас, Божидара Къдрекова от 7 клас и Ася Тупалова от 6 клас. В категорията от 8 до 10 клас първо място взе Евгени Петров от 10 клас, Димитър Делев от 10 клас спечели второ място, а трето – Емил Трайков от 9 клас. В категория от 11 до 12 клас първите три места бяха спечели от Петър Баряков от 11 клас, Иван Шопов от 11 клас и Стефан Спиров от 12 клас.

Инициативата се осъществи в сътрудничество на преподавателите по физическо възпитание и спорт от ПМГ „Акад. С. Корольов“ – Благоевград с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Благоевград, обединени от идеята „Спортът срещу агресията“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *