ПРЕДИ КАМПАНИЯТА: Партиите подготвят листите си с кандидат-депутатите

България

Тежкият случай със смъртта на нелегални мигранти отекна и сред политическите сили. От „Продължаваме промяната” и ГЕРБ припомниха, че за проблемите по границата се знае отдавна, но очевидно все още не се прави достатъчно. Определиха случилото се и като огромна човешка трагедия. Случаят в Локорско стана точно преди политическите сили да влязат в новата предизборна кампания. А партиите вече стягат редиците си за новите избори.

Това, че има проблем по границата знаят както българските служби, така и чуждестранните, припомниха политиците, а това е и един от проблемите за приемането ни в Шенген. Не всички обаче смятат, че увеличаването на наказанията ще реши проблема. Иначе вероятно този тежък случай с нелегални мигранти ще даде отзвук и в предизборната кампания. Партиите вече подготвят листите си. В „Събуди се” Даниел Лорер от ПП и ДБ обясни, че вероятно той ще води листата на коалицията във Варна, а Явор Божанков – в Габрово. А от ГЕРБ са убедени, че без тяхната партия няма как да има стабилно управление те също подготвят листите си.

Случаят в Локорско е огромна трагедия. Така част от политиците коментираха смъртта на 18 нелегални мигранти.

„Ние си знаем, че имаме огромен проблем. Лесно може да се мине границата. Има много пробойни. Това е и част от проблемите ни за Шенген”, каза Даниел Лорер.

„Това можеше да се очаква предвид злощастните инциденти с полицаи преди това. За съжаление това е резултат от тежката разсипия в МВР”, каза Гьорг Георгиев от ГЕРБ.

Затова лидерът на ГЕРБ обвини кабинета на Кирил Петков и по-конкретно Бойко Рашков.

„Каналите, които разтвори Бойко Рашков и „Промяната” ни доведоха до тук и този по шосетата”, каза Борисов.

Според ПП проблемът няма да бъде решен само с по-тежки наказания, съобщи Нова.

„Само с по-високи присъди и повече пари за ограда няма да решим този проблем. Ако нямаме правосъдието, увеличаването на наказанията може да се превърне в още една възможност за рекет”, каза Лорер. На фона на този тежък случай обаче партиите продължават да гледат и към следващите избори и новия парламент. Те вече готвят и листите си. В новото обединение ПП –ДБ вече има спорове, признаха от коалицията.„Обединението е необходимо, обединени сме и в двете партии. Да, има разногласия и недоволни, но ние сме водени от нещо много по-важно”, каза Лорер. Така все още без да е утвърдено е възможно във Варна водач на листата да бъде Даниел Лорер. А в Габрово бившият кадър на БСП – Явор Божанков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *