Обявиха учредяване на нова коалиция Левицата

България ПОЛИТИКА

В нея участват АБВ на Румен Петков, „Изправи се България“ на Мая Манолова, Движение 21 на Татяна Дончева, Българска прогресивна линия на Красимир Янков, Нормална държава на Георги Кадиев, МИР на Симеон Славчев, заедно с група доскорошни социалисти начело с Валери Жаблянов.

Костадин Паскалев обяви, че днешната коалиция е резултат от диалог в лявото политическо пространство, който е започнал прди 4 месеца. Той посочи, че председателят на БСП е отказал този диалог, въпреки че Корнелия Нинова е била поканена. Този отказ е неприятен и доста показателен, заяви Костадин Паскалев.

Според Валери Жаблянов политическата криза се дължи на раздробяването на партийната система. „За съжаление БСП, която доскоро консолидираше левите идеи, се превърна в отрицание на политическия идеал.

„Срамните сцени вчера на Конгреса на БСП го показаха“, коментира Жаблянов. По думите му целта на новата Левица е да дадат шанс на българите да получат парламентарно представителство. Той посочи, че Левицата не е собственост на група хора в БСП, а на всички граждани.

/бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *