Български превозвачи със „зелен коридор“ да превозват помощи за Турция

БАЛАКАНИТЕ България

От Съюза на международните превозвачи ще превозват събраните дарения у нас, до районите, засегнати от земетресението в Турция и Сирия. От Съюза са в непрекъснат контакт с различни организации, които събират дарения, включително и с Българския червен кръст, за да може материалната помощ да се транспортира с камиони до хората, които имат нужда от нея.

От тежкотоварния бранш са в контакт със сродната организация от турска страна, каза Йордан Арабаджиев и призова всички членове на организацията и всички български превозвачи, които могат и желаят да се включат в кампанията да го направят.

„За нас е важно всяка помощ, която е събрана в България за пострадалите региони, да можем да я превозим, тоест да можем да осигурим достатъчно тирове, които да превозят всички събрани помощи.

На доста места в Турция има такива координационни центрове и складови бази – в Одрин, в Истанбул. Една от идеите ни е да стигаме колкото се може по-близо до пострадалите региони, но така или иначе това ще зависи от турските власти. Имаме вече съответните документи, които се издават от турското посолство на българските превозвачи, за да могат да получат зелен коридор, като превозват хуманитарната помощ. Така че разчитаме на българските превозвачи да помогнат с каквото могат на нашите приятели от Турция и от Сирия.“

Повече за инициативата и за контактите със Съюза на международните превозвачи може да бъде отрита в страницата им във Фейсбук.

/бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *