Ски клуб „Банско” попълни колекцията си от този сезон с още един златен и един сребърен медал

БАНСКО СПОРТ

През изминалия уикенд на Пампорово се проведе Олимпийски зимен фестивал, в който участваха най-младите състезатели на Банско в зимните спортове.

При гъста мъгла, силен снеговалеж и ниски температури, нашите деца бяха в надпревара с участници от цяла България и представиха изключително достойно своите клубове. Ски клуб „Банско” попълни колекцията си от този сезон с още един златен и един сребърен медал.

В дисциплинта масов старт в свободен стил в ски бягането Никол Кленовска /момичета до 16 г./ постигна пореден успех и завоюва златен медал на 4 км. При момичета до 14 г. Мария Хинкова стана втора на 3 км, а Благовеста Спасова е 8- ма в същата група. При момичета до 12 г. Станимира Чучулайна и Никол Габерова са в топ 10, а Мира Кюлева, Йоана Хинкова и Николая Дурчова са в топ 20. При момчета до 12 г. Йоан Кленовски е в топ 10.

На десетия юбилеен олимпийски младежки зимен фестивал Клуб по биатлон „Банско 2019“ взе участие с 16 деца. Нашите момичета и момчета се справиха чудесно, като повечето от тях успяха да се класират в топ 10. При момичетата най-доброто класиране е на Никол Габерова, която зае шесто място. От момчетата Димитър Керанджиев също се класира шести, Иван Котирков – осми, Лео Трайков се нареди на девето място. Това беше последното от трите зимни състезания за най-малките възрастови групи.

В отбора продължават да се готвят 45 деца за летния сезон, в който ще се проведат пет състезания по биатлон.Ски бегачите мъже от СК Банско участват в състезания за Балканската купа. Даниел Пешков продължава с победните си стартове. Той спечели сребърен медал, а Тодор Малчов е пети в дисциплината 10 км свободен стил. Мъжете продължават надпреварата в Румъния, откъдето също очакваме новини за отличното им представяне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *