Демерджиев: България има ясно разписан план за действие при земетресения

България

Първите български екипи са на място в Турция и работят там, където има нужда. Екипът, който се движи сухопътно по пътищата, вече е близо до района, но той е в много тежко състояние и придвижването им става изключително бавно. Това коментира министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев от Видин. 

По думите му и другата група ще се включи в спасителните акции.

България има ясно разписан план за действие при земетресения. Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ е добре подготвена. Тези планове са сведени до областни и общински администрации, мисля че сме подготвени, уточни Демерджиев. 

По отношение на казуса с РСМ, вътрешният министър отбеляза, че около 200 души не са били допуснати на 4 февруари за честванията за Гоце Делчев в Северна Македония. 

Получих уверение, че няма да има подобни пречки от тяхна страна. Всяка провокация поражда ответна реакция. Ние трябва да сме отговорни и да не наливаме масло в огън, какъвто не трябва да има между двете държави. Списъкът с българите, които не се били пропуснати през границата на югозападната ни съседка ще бъде изпратен на президента на Северна Македония Стево Пендаровски, подчерта Демерджиев. 

Служебният министър коментира и подготовката за изборите на 2 април. 

Връщането на хартиената бюлетина ни постави пред предизвикателство. Опитваме се да накараме дирекциите да ползват повече оперативни методи. Хартиената бюлетина привлича повече купуване и продаване на гласове, добави Демерджиев. /новини бг, сн: архив бгнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *