Асоциацията на доброволците в България изпраща утре спасителни екипи в Турция

ТОП НОВИНИ

Националната асоциация на доброволците в България изпраща утре сутрин екипи в Турция, за да помагат на място след земетресението. 10 души са от сдружение „Аварийно Спасяване Пловдив“.

Сред тях е парамедикът Георги Влайков.

„Точно около 20 човека тръгваме утре сутринта. На място държим връзка с колеги, които са спасители в Турция. Положението е доста зле, има много вторични трусове, има доста бедстващи хора. Там в момента е доста зимна обстановката, там се спи на палатки и всеки сам трябва да може да си осигури палатка. От нашето сдружение имаме един лекар и трима парамедици, които ще пътуват. Имаме и хора, които са завършили специализирани курсове точно за реакция при земетресения. Така, че се надявам, че ще помогнем по най-добрия начин“, каза Влайков пред БНР.

Георги Влайков ще ръководи екип от 10 души от сдружението „Аварийно Спасяване Пловдив“, които заминават утре за Турция. 

От асоциацията посочват:

„Имаме спешна нужда от средства, за да им осигурим гориво, консумативи, медикаменти и други неща от първа необходимост, с които да бъдат по-ефективни на терен и най-вече да осигурим тяхната собствена безопасност. Екипът ни се готви за работа в изключително тежки условия при минусови температури като се очаква да остане там поне една седмица. Нашите момчета и момичета ще спят в полеви условия и се очаква да изпълняват много тежки задачи. Нека заедно им осигурим всичко необходимо, за да бъдат спокойни и да спасяват човешки животи! Благодарим предварително!“.

Можете да дарите чрез бутона или като направите превод по сметката ни:

Банкова сметка на Сдружение „Национална асоциация на доброволците в Република България“:

Уникредит Булбанк АД;

IBAN: BG11 UNCR 7000 1522 2002 11;

BIC: UNCRBGSF

/новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *