Започна подаването документи за открита площ за продажба на мартеници в Благоевград

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД

От днес сутринта стартира приемът на заявления за ползване на открита площ за продажба на мартеници, сувенири и цветя за св. Валентин в Благоевград.

Желаещите да наемат обекти за базара, който стартира от 08.02.2023 г. и продължава до 09.03.2023 г., пристигнаха още в ранните часове на денонощието в сградата на Общината, за да запазят реда си за подаване на документи.

Кметът на Благоевград Илко Стоянов също посети зала 5, където са изложени одобрените схемите с местата, като се срещна с хората, за да се увери, че процесът по прием протича нормално.

Крайният срок за депозиране на документите е 17.02.2023 г.
Локациите, определени за продажба на артикулите в рамките на базара, се намират на на ул. „Тодор Александров“, пл. „България“, ул. „Димитър Талев“, пл. „Георги Измирлиев“, ж.к. „Еленово“ и ж.к. „Струмско“.

Таксата за едно място от 2,00 кв. м. е 7,20 лева с ДДС на ден, като броя на местата по одобрена схема за продажба на мартеници и сувенири е 144.

Съгласно Решение на Комисията по преместваемите обекти № IІI.1 по Протокол № 2/ 26.01.2023 г. едно лице има право да подаде молба само за две места, от които само едно пред МОЛ “Ларго”.

Заявление по образец за ползване на открита площ следва да бъде взето от деловодството на Общината. След като бъде попълнено и преди да бъде подадено се уточнява № на желаното място, съгласно одобрените схеми в зала № 5.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *