Антоанета Богданова от ГЕРБ застава начело на РИК – Благоевград

ДРУГИ

Днес, 05.02.2023 г., от 10.30 часа в конферентната зала на Областна администрация Благоевград, oбластният управител на област Благоевград проведе консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции за избор на членове на Районна избирателна комисия – Благоевград за произвеждане на изборите за Народно събрание на Република България, насрочени на 2 април 2023 г.

На консултациите бяха поканени да присъстват парламентарно представените партии и коалиции в 48-то Народно събрание на Република България, както и партии и коалиции, които не са парламентарно представени.

На проведените консултации се постигна съгласие за: председател на РИК –Антоанета Кирилова Богданова от Коалиция ГЕРБ-СДС, заместник-председател – Мая Януш Драгиева от Коалиция „Продължаваме промяната“, втори заместник-председателАлександър Светославов Мановски от Коалиция от партии „БСП за България“.

Единствено за секретар на РИК бяха направени две предложения – Мустафа Муса Сирачки от ПП ДПС и Божидар Пенков Ненов от ПП „Възраждане“, като съгласие за тази позиция не бе постигнато.

С изключение на позицията „секретар“, съгласие за останалия състав на РИК бе постигнато между присъстващите представители на партии и коалиции. Ще бъде изготвено и изпратено до ЦИК  писмено предложение от областния управител  за състав на РИК, ведно с приложенията, посочени в т. 5 от Решение № 1584-НС/02.02.2023 г. на ЦИК.

Тъй като не бе постигнато съгласие между присъстващите за секретар на РИК-Благоевград, протоколът от проведената консултация заедно с предложенията, направени от партиите и коалициите, ведно с приложените в тях документи, посочени в т. 6 от Решение № 1584-НС/02.02.2023 г., ще бъдат изпратени в ЦИК, където ще бъде взето окончателно решение за избор на секретар на РИК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *