Зам.-министърът на земеделието: Българските плодове и зеленчуци са подложени на геноцид от 20 години

България

Българските плодове и зеленчуци са подложени на геноцид през последните 20 години. Има редица неприети от нашия парламент закони, които трябва да защитават родното производство. Това коментира в студиото на „Събуди се” заместник-земеделският министър Тодор Джиков.

„Субсидиите не изразяват това, което българската държава трябва да заложи като цели. Има две изключително важни неща – райониране и приоритизиране на определени култури. Земеделският производител в България трябва да разбере, че има определена сума, предвидена за подпомагане”, добави Джиков. 

Той отчете, че държавните помощи, които служебният кабинет е раздал за миналата година, са в размер на 747 млн. лева. „Забележете – три години по-рано – 2021, 2020 и 2019 г., общата стойност е 550 млн.

Ние подпомогнахме сектора, за да се справи с икономическите последствия от коронавируса и войната”, обясни той.

Министър Гечев: Докато не свърши войната, ще има проблеми в земеделския сектор

Джиков уточни, че трябва да се уточни да се приоритизират ли определени култури, както е било преди години – да се насочат усилия и ресурси натам, или да се дава на всички по малко и всички да бъдат недоволни. „Наблюдаваме пародии – за миналата година имаме подпомагани домати в планински райони”, подчерта зам.-министърът. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *