Борисов: ГЕРБ продължава твърдо и последователно да подкрепя Украйна

България ВОЙНАТА В УКРАЙНА ПОЛИТИКА

ГЕРБ продължава твърдо и последователно да подкрепя Украйна. Това заяви във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с депутатите от украинския парламент Федор Вениславский, който е и представител на президента Володимир Зеленски във Върховната Рада, и Игор Герасименко – член на комисията по сигурност и отбрана и носител на най-висшия украински орден „Герой на Украйна“.

В срещата участваха и представители на украинското посолство в България.

Той подчерта пред колегите, че благодарение на ГЕРБ са приети решенията за предоставяне на военна помощ на Украйна и за обявяване на Голодомора за геноцид в българския парламент. 

„Освен това още в началото на войната ГЕРБ изпрати помощ за Украйна, а през лятото младежите на ГЕРБ организираха детски лагер за 50 деца от региона на Харков“, допълни Борисов. 

„Представителите на украинската Рада благодариха за всичко, което от ГЕРБ сме направили през последната година за Украйна. Подчертаха, че за тях ГЕРБ е силен поддръжник и приятел и ни пожелаха след изборите през април ГЕРБ да продължи да бъде политическият лидер в страната. В рамките на срещата обсъдихме и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството както между България и Украйна, така и между партията на Зеленски – Слуга Народу – и политическа партия ГЕРБ“, каза още Бойко Борисов.

/focus-news.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *