Коронавирус спря лидер на „Виктори Благоевград“ за държавния шампионат по шахмат

СПОРТ

Положителен тест за коронавирус спря лидера на „Виктори Благоевград“ Марио Вутов от участие в държавния индивидуален шампионат по класически шахмат. Първенството започва днес в София, но майсторът на спорта от Своге излезе в болничен и ще следи битката за медалите от вкъщи. Той имаше предварителна заявка за участие и беше под номер 12 по международен кофициент ЕЛО, ала завчера бе изваден от списъка.

Чувствам се добре и ако не бях отишъл за други изследвания в клиниката, вероятно нямаше да разбера, че съм с Ковид-19. Преминал съм всички възможни етапи на ваксиниране за коронавирус, а от 3 години си поставям и противогрипни ваксини. Участвах на последното държавно първенство през 2020 г., сега бях се настроил отново да се включа след 2-годишната пауза, но съм отговорен човек и не мога да пренебрегна здравето на опонентите ми“, коментира М. Вутов, който затваря четвърти пореден мандат като кмет на село Бов.

Благоевградският клуб все пак ще има състезател на ДИП, чийто първи кръг е от 15.00 ч. в столично казино. Това е кандидат-майсторът Лазар Насар от Червен бряг, поставен под номер 26 в стартовия списък. Оглавява го петричкият гросмайстор Кирил Георгиев, следван от шампиона през 2020 г. гм Мартин Петров и голямата добричка надежда гм Момчил Петков. /в. Струма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *