Проф. Тодор Кантарджиев за грипа и коронавируса и какво да очакваме

България

Няма нищо необичайно в грипната епидемия. Грипът в момента е много повече от коронавируса. Това трябва да ни успокоява, защото това са си нормалните неща за сезона. Това заяви в ефира на Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев.

По думите му в момента обстановката в София сравнително спокойна.

В Европа доминира H3, a в България H1, защото сме си малко бамбашка. Проследяваме от кой държави идват новите случаи на грип, каза още той.

Проф. Ива Христова: До две седмици и София ще бъде в грипна епидемия

Кракер дойде у нас за пръв път и то в София, но е нормално коронавирусът да се развива, няма да ни залее, вече не е опасен. Кракен се разпространява по-лесно и е по-прилепчив. Ваксините не са така ефективни в предпазването от заразяване, но предпазват от тежко изкарване, добави още проф. Кантарджиев.

По думите му трябва да се спазват правилата за грип – да се проветрява, да се седим вкъщи, при червени носове – да се слага маска. След преболедуването на грип или коронавирус, трябва да знаем, че ни е паднал имунитета. Трябва да се взима витамин Д, имуностимуланти – като се взима 15 дни и 15 се почива. Трябва да са обосновава на научни факти, съветва още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *