„Спаси София“ става партия

България ПОЛИТИКА

Неправителствената гражданската организация „Спаси София“ преминава в партия на местно ниво, която ще участва на изборите за кмет на столицата тази година. Учредяването ще се състои днес от 10.30 ч.

След приветствената част основателят на „Спаси София“  Борис Бонев и част от ръководството на партията ще дадат официална пресконференция.

В учредителната декларация на партията Бонев напомня, че работата си „Спаси София“ е започнала с трима членове преди 14 години, но към днешна дата каузата им е увлякла хиляди – архитекти, инженери, юристи, лекари, учители, икономисти и преди всичко активни граждани от целия град.

„Израстваме, ставаме все повече и даваме ясен сигнал, че сме готови да поемем отговорност за решаване на проблемите на София“, пише той. 

На въпрос в телевизионно интервю дали се вижда като следващия кмет на София, той коментира:

„Смятам, че с моята кандидатура за кмет има голям шанс ГЕРБ да бъдат победени на следващите избори в София и то още на първи тур София да има нов кмет“.

Честно, прозрачно и модерно управление с безпартийна администрация и без корупция, ускорено регионално развитие и децентрализация на местната власт , както и  трайно повишаване на доходите и благосъстоянието на гражданите са сред целите на новата  партия.   /бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *