„Възраждане“: Днес взехме историческо решение за България

България ПОЛИТИКА

В Народното събрание бе гласуван проект на решение, който гласи, че парламентът задължава Министерски съвет да отвори Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) в частта „Енергетика“ и да предоговори условията за намаляване на въглеродните емисии от производството на електроенергия. Това заяви на брифинг в парламента Искра Михайлова от „Възраждане„.

,,Още в първата версия на Плана започнаха да се коментират тези опасности за въглищните централи и ние от „Възраждане“ бяхме изключително активни по темата, тъй като тези текстове касаят всеки един български гражданин. Не се отказахме в нито един ден да обясняваме, че няма как един план, един документ, който касае възстановяването от COVID кризата, да определя енергийната стратегия на България“, допълня тя.

Депутатите решиха: Служебният кабинет ще предоговаря ПВУ в частта „Енергетика“

Днес от „Възраждане“ постигнахме една огромна победа да обединим Народното събрание около решение, което е изключително важно за България. Да, наясно сме, че зад този консенсус не стоят искрени намерения, а политическо лицемерие, защото изборите са на прага и Народното събрание има още една-две седмици живот. Българските граждани не бива да забравят кой по какъв начин предпостави възможността България да попадне в тази огромна криза, каза още Михайлова.

Тя уточни, че взетото решение не отваря ПВУ, а задължава правителството да започне преговори за отваряне на Плана./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *