Шест села се вдигат на протест заради затворения Покровнишки мост

ТОП НОВИНИ

Повече от година жителите на шест благоевградски села са принудени да изминават с 15 км. повече заради затворения Покровнишки мост. Повече от година държавните институции нехаят и не вземат адекватни мерки, поради което търпенито на хората е изчерпано.

Миналата седмица в Министерството на регионалното развитие и благоустройството бе проведена работна среща по инициатива на зам.-министър Николай Шушков, бивш областен управител на Благоевград, на която стана ясно, че има сериозно забавяне и необходимост от предприемане на действия в спешен порядък.

Ден по – късно, на свой брифинг, кметът на община Благоевград Илко Стоянов каза, че въпреки заявените намерения и обсъжданита по време на срещата, все още няма яснота кога ще започне изграждането на нов мост.

Той предупреди, че от регионален, проблемът с моста над река Струма може да стане национален, тъй като търпението на хора е изчерпано и същите са в протестна готовност.

Днес настъпи продължение по темата!

Жителите на въпросните шест села обявиха, че на 15-ти януари от 15.00 часа излизат на протест на кръговото кръстовище при пътен възел Зелен дол.

Припомняме, че това ще е втори протест заради затварянето на Покровнишкия мост. Първият се проведе на 13-ти май 2022 г., като тогава за кратко бе спряно движението при пътния възел. Блокадата тогава бе вдигната заради уверение от страна на Агенция „Пътна инфраструктура“, че предстои започване на строителни дейности, но това така и не се случи.

Организаторите на протеста казват, че търпението на хората вече е изчерпано и че е крайно време да се сложи край на лъжите, с които същите биват заблуждавани!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *