По искане на жителите на село Покровник! Община Благоевград и АПИ обособиха две нови временни спирки в района на Зелендолско шосе

ТОП НОВИНИ

Две нови временни спирки са обособени на Зелендолско шосе, в резултат на заявено желание от страна на жителите на село Покровник. Едната от тях е ситуирана след магазин „Метро“, в посока Благоевград, а втората е срещу търговския обект, в посока село Покровник.

Спирките ще бъдат обслужвани от градския транспорт, както следва: Базата- село Покровник- Обръщало, и обратно. Те ще функционират, докато не бъде отремонтиран мостът на Покровнишко шосе, който поддаде през месец декември 2021, вследствие на обилни дъждове.

След извършена съвместна проверка от Община Благоевград, Областно пътно управление – Благоевград и градските превозвачи, бяха уточнени и определени местата за временните спирки. През месец февруари, в резултат на писмо до МРРБ, Община Благоевград получи уверение, че мостът на Покровнишко шосе ще бъде включен в списъка с обекти за спешни ремонти, а финансирането, необходимо за възстановителните дейности, което ще бъде осигурено от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *