България изпраща кранове и друга техника за изтеглянето на дерайлиралия влак край Пирот

БАЛАКАНИТЕ България

България изпраща помощ за изтеглянето на дерайлиралите в края на миналата година цистерни с амоняк в Сърбия. Влакът с техника потегли тази сутрин от столичната Централна гара.

Страната ни осигурява кранове и друга техника, с които да се помогне в акцията по преместването на вагоните. В Пирот заради инцидента беше обявено извънредно положение.

5 бяха засегнатите при инцидента влакове, десетки бяха натровени, имаше и две жертви. Движението по релсовия път още не е възстановено, като така се възпрепяства и основният трафик към Европа.

„Беше изпратено писмо от министъра на транспорта на Република Сърбия до вицепремиера и министър на транспорта Христо Алексиев с молба за оказване на помощ. Изпращаме два 50-тонни крана с вагон с материали, инструменти и специализирана техника плюс жилищен вагон за ескортационния персонал“, каза пред БНТ Бисер Минчев – зам.-директор на НКЖИ.

На място отиват и 11 специалисти, които ще работят с техниката и ще помагат. Те са подготвени с необходимите предпазни средства. Очакванията са до 10 януари операцията да приключи. 5 са дерайлиралите цистерни, които трябва да бъдат изтеглени, обясни още Минчев./труд

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *