МВР министър И. Демерджиев награди благоевградски полицаи

ТОП НОВИНИ

Награда получи полицай работил активно по крупния обир на около 300 000 лв. и злато от къща в Банско

На церемония удостоиха с приз „Полицай на годината“ служители от Областната дирекция на МВР в Благоевград. Наградите бяха връчени от Вътрешният министър Иван Демерджиев.

Инспектор Светослав Митев от група „Престъпления против личността“ при ОДВМР – Благоевград, доказал висок професионализъм при целенасочени оперативно-издирвателни действия по разобличаването, документирането и доказването на престъпната дейност. На 8 март от къща в гр. Банско е извършена дръзка кражба на голяма сума пари и ценни бижута. Работата по случая започва веднага.

Инспектор Светослав Митев тръгва методично по всяка следа и стига до извършителите. След анализ на събраните от него материали е проведена специализирана полицейска операция със служители от областните дирекции в Благоевград, Кюстендил, Видин и Монтана, и ГДНП. В хода на действията са задържани общо четирима.

При последвалите претърсвания на адреси, ползвани от тях, са открити инкриминираните пари и вещи, както и такива, обект на други престъпления, извършени в други градове.

Служителите на сектор „Оперативно противодействие на контрабандата“ в Гранична полиция – Благоевград са с награда за постигната успешна реализация по неутрализирането на канал за нелегален внос на цигари без акцизен бандерол от Гърция. Действията по случая започват още през летните месеци, но кулминацията е на 2 ноември.

Първоначално близо до Драгоман е задържан 47-годишен мъж, а в управлявания от него микробус са намерени и иззети 600 000 къса цигари без акцизен бандерол. Впоследствие в складово помещение в Благоевград са установени и иззети още 5 700 000 къса цигари от различни марки без акцизен бандерол и 900 кг тютюн.

Наградиха и Милко Михалков и Веселин Георгиев от Клуба по пара- и делтапланеризъм в Перник, благодарение на които Сашко бе открит невредим. Продължилото 9 дни издирване на 12-годишния Сашко от Перник винаги ще носи спомена за несломимия дух и за обединената сила. Всички помнят денонощните усилия за издирването на детето, координирани от сформирания щаб в ОДМВР – Перник, както и радостната развръзка – намирането му от двамата планеристи. Преди да се случи това обаче, в щаба те въвеждат отново наличната информация в тракерите си и така става ясно, че един периметър не е проучен детайлно. Двамата поемат по него и точно в този район откриват момчето.

/struma.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *