Искове за над 10 млн. евро от близките на загиналите при катастрофата край Търново румънски граждани

ТОП НОВИНИ

Рекордни искове за над 10 милиона евро са предявили до сега близките на загиналите румънски граждани при катастрофата от 6 август тази година при великотърновското село Куцина. Единственият обвиняем по делото е турския шофьор на автобуса, който чака правосъдие в ареста.  

Най-сериозна сума за морални вреди и имуществени щети – над 8 милиона евро, са предявили близките на загиналата румънка Елена Чапота. Само за детето ѝ, останало без майка, румънските адвокати са поискали 5 милиона евро и по 1000 евро на месец пенсия за издръжка. По 1 милион евро са исковете за майката на жертвата и двамата ѝ братя. 

Наследниците на стюардесата в катастрофиралия автобус Николета Матара са оценили загубата си на 2 милиона евро, а материалните вреди са посочени в леи. За 50 хиляди евро морални вреди претендира и един от тежко ранените. Сумата за морални и имуществени щети срещу турския шофьора на автобуса, който катастрофира на 6 август край село Куцина, Дженгиз Джан и застрахователната компания, която предстои да бъде привлечена като граждански ответник, тепърва ще се увеличават. 

Делото е насрочено за 20 януари догодина във Великотърновския окръжен съд. Експертизи показаха, че автобусът се движил със скорост от 130 км/ч. при разрешени 80 км/ч. При катастрофата загинаха четирима румънски и турски граждани, а осем бяха тежко ранени. /бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *