Петков: Снимките със скъпите горива са политическа атака от младежката организация на ГЕРБ(ВИДЕО)

България ПОЛИТИКА

Брифинг в Министерския съвет след срещата на министър-председателя Кирил Петков с членовете на Българската петролна и газова асоциация.

Както знаехме още в сряда, има големи количества гориво в цялата верига. Единствената причина, поради което се е получила паниката в сряда е, че са се използвали снимки от няколко малки бензиностанции, които са се използвали в социалните медии навсякъде под политическа или хибридна атака. До този момент, хората, които виждаме, че са го организирали това, са свързани с младежката организация на ГЕРБ, заяви Петков.

Снимките, които се завъртяха из социалните медии – с цени над 3 лв на горивата, са платени постове, каза още Петков. На базата на този факт се създаде паника, която увеличи търсенето. Паниката обаче беше овладяна, на следващия ден цените се върнаха към по-нормални нива, подчерта премиерът.

„Всички тези обяснения на г-н Борисов за не знам коя зима… Жалко е да се използва страхът на народа за политически цели“, обърна се Петков към Бойко Борисов.

Вие достатъмчно добре работите в социални мрежи и сте наясно колко струва една спонсорирана публикация, обърна се енергийният министър Александър Николов към журналист.

„Относно горивата, ако търсенето се увеличава с 10-15-20% е една ситуация. Ако в рамките на един ден трсенето е 3-4 пъти по-високо, ако виждаме цистерни, които би трябвало да презовзавт мляко, да се пълнят с дизелово гориво, е меко казано странно. Добрата новина тук е, че стрес тестът беше преодолян, заяви Николов.

В разговорите участваха също заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, заместник министър-председателят по икономиката и индустрията и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и министърът на енергетиката Александър Николов./БНТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *