Председателят на ОбС Р. Тасков преди футболната среща с ОбА: Нека помогнем на Стойчо Кръстев

ТОП НОВИНИ

Преди минути в благоевградската зала „Скаптопара“ започна благотворителен футболен мач между Общински съвет Благоевград и Общинска администрация Благоевград в подкрепа на Стойчо Кръстев.

Преди първия съдийски сигнал, председателят на местния парламент Радослав Тасков отправи апел към всички – да помогнат на Стойчо в борбата му за живот.

Той коментира, че подобно спортно събитие не се организира за първи път.

„Срещите между Общинска администрация и Общински съвет са практика много от отдавна. За съжаление, по разбираеми причини, през последните години срещите не са толкова чести. Емоциите от Световното първенство доведоха до тази среща като използваме възможност да помогнем на нашия съгражданин Стойчо Кръстев“, добави Тасков.

Той изрази надежда, че благодарение на коледния дух и съпричастността на хората ще бъдат събрани средства, въпреки че е делничен ден.

„В петък Общински съвет ще гласува една сума за нашия съгражданин, така че да се съберат повече средства“, подчерта Тасков.

Организатори на футболната среща са Иван Станчев и Атанас Дафинов. Съставът на Общински съвет е само от общински съветници и според председателя местните парламентаристи ще бъдат единни на терена, въпреки че понякога в залата на ОбС са на различни мнения.

„2022 година не беше лека за определени спортове. Примерно футболният клуб на „Пирин“ не се представя на необходимото ниво, което искаме всички“, каза Тасков в отговор на журналистически въпрос, свързан със състоянието на спорта в Благоевград. Той допълни, че от страна на Община Благоевград и Общински съвет Благоевград са създадени всички необходими условия за успешното развитие на различните спортове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *