Борисов: ГЕРБ-СДС защитиха правилната българска позиция за военна подкрепа на Украйна

България ВОЙНАТА В УКРАЙНА ПОЛИТИКА

Поздравявам ПГ на ГЕРБ-СДС, че последователно и аргументирано успя да защити правилната българска позиция за предоставяне на военна и военно-техническа подкрепа за Украйна, написа в профила си във фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По-рано днес парламентът прие на второ четене Законопроекта за ратифициране на Споразумението между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на отбраната на Украйна относно безвъзмездно предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси. Ратификацията на документа подкрепиха 166 народни представители, а 48 бяха „против“. От „БСП за България“ и от „Възраждане“ призоваха да се отхвърли този договор и да не се ратифицира.

„След като международната репутация на страната ни пострада сериозно от грешната и нерешителна външна политика на правителството на Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов, днес 48-то Народно събрание, по инициатива на ПГ на ГЕРБ-СДС, ратифицира окончателно споразумението за предоставяне на военна подкрепа на Украйна“, посочва в поста си Борисов. Така, според него, България е станала част от съпричастността на цивилизования демократичен западен свят с украинския народ, станал жертва на руската агресия.

Но най-вече човешкото ни достойнство ръководи действията ни в този момент от историята, когато различаваме само добро и зло, подчертава лидерът на ГЕРБ. България категорично избра, завършва поста си Борисов./труд,бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *