НС се произнесе: Пращаме военна помощ на Украйна. Нинова призова Радев да наложи вето

ВОЙНАТА В УКРАЙНА ТОП НОВИНИ

Парламентът прие на второ четене Законопроекта за ратифициране на Споразумението между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на отбраната на Украйна относно безвъзмездно предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси. Ратификацията на документа подкрепиха 166 народни представители, а 48 бяха „против“. От „БСП за България“ и от „Възраждане“ призоваха да се отхвърли този договор и да не се ратифицира.  

Списъкът с оръжия няма да бъде обнародван в „Държавен вестник“, решиха още депутатите.

От БСП поискаха списъкът да бъде разсекретен и публикуван, предложението обаче беше отхвърлено и при прегласуването с 48 гласа „за“, 162 „против“ и 4 „въздържал се“.

Очевидно е, че в залата има „коалиция на войната“, която ратифицира договора за предоставяне на оръжия за Украйна, заяви председателят на ПГ на БСП  Корнелия Нинова след гласуването и призова президентът да наложи вето на закона за ратифициране на споразумението.

БСП поиска дебатите за военната помощ за Украйна да бъдат открити, депутатите го отхвърлиха

Тя отбеляза, че това, което е гласувано днес, намалява правомощията на Народното събрание и противоречи на Конституцията, тъй като министърът е подписал договор, че анексите към него не подлежат на ратификация в парламента.

Тъй като нямаше разум и отговорност днес в залата, призоваваме президентът да наложи вето, апелира Нинова от трибуната./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *