Книгата „Триумфът на масите“ ще бъде представена в ЮЗУ „Неофит Рилски“

България

На 15 декември 2022 г. от 13:30 ч. в зала 342 (Учебен корпус №1) ще бъде представена монографията на д-р Николай Ценков „Триумфът на масите“.

Събитието се организира от Центъра за изследвания и разпространение на политически и философски идеи към катедра „Философски и политически науки“.

За книгата 

В книгата са изложени в обобщен вид основните антропологически и аксиологически концепции за масите. Същевременно се проследяват съвременните социални превъплъщения на човека-маса (икономически агент, фигура на власт и деформатор на информационната и културната среда), обуславящи понятието „неомасофикация“. Бунтът на масите отпреди столетие не само не е потушен, но е прераснал в тяхно безполезно тържество. Новият среден човек не се бунтува: той властва, съди, купува, задава вкусовете. Триумфът му постулира, че маси вече няма, защото всички са маса.

Така днешният човек-маса попадна в собствения си капан – всичко, което поиска, се случи и именно това се превърна в най-голямата му трагедия.

 За автора 

Д-р Николай Ценков е роден през 1985 г. в Стара Загора. По образование е юрист; има научни интереси в областта на социалната философия. Работил е в сферата на икономическата дипломация и проектното финансиране. За първата си книга – „Човекът, който продаде морето“ (2019), е отличен с наградата за проза на Националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет” (2020). „Жираф в чашата“ е неговият втори сборник с разкази.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *