Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков взе участие в тържествена церемония по полагане на венци и цветя по повод 3 март – национален празник на Република България(ВИДЕО)

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

Днес е денят, в който отбелязваме 144 години от Освобождението на България!

3 март 1878 година е съдбоносна дата за България!

Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков положи венец на паметната плоча на мястото, на което горноджумайци посрещат войските на Четвърти мариуполски полк, начело с майор Иван Орлински на 12 февруари 1878 г.

Цветя в знак на признателност поднесоха: Илко Стоянов, кмет на община Благоевград, Радослав Тасков, председател на Общински съвет Благоевград, главният секретар на областна администрация Стоян Христов, полковник Митко Балтов, общински съветници, представители на културни институти и политически партии, общественици, граждани.

Участие взеха военнослужещи от Бригадно командване с командир полковник Митко Балтов, Представителен духов оркестър на сухопътните войски на Република България, Национално дружество „Традиция“, Регионален клуб “Георги Измирлиев – Македончето”, Пирински танцов ансамбъл „Вихрен“.

Тържествената програма продължи с шествие по улица „Трети март“ до площад „Македония“, в памет на загиналите герои.

Отбелязването на 144-тата годишнина от Освобождението на България в Благоевград продължи с издигане на националния флаг на Република България.Негово Високо Преосвещенство Неврокопски митрополит Серафим отслужи молебен за здраве и благоденствие на българския народ.

Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков и заместник-председателят Георги Корчев, се поклониха пред паметта и делото на Гоце Делчев и положиха цветя в знак на признателност.

С послание за мир и разбирателство 7 бели гълъба излетяха от ръцете на млади момичета, облечени в български народни носии.

Честит празник! 144 години от Освобождението на България!

сн: Общински съвет Благоевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *