(НА ЖИВО) Радев пред президента на Косово: България ще продължи да е ангажирана със сигурността, стабилността и мира в нашия регион

ТОП НОВИНИ

Президентът на Република Косово Вьоса Османи-Садриу е на официално посещение у нас по покана на Румен Радев.

Той заяви, че България ще продължи да бъде ангажирана със сигурността, стабилността и мирът на нашия регион.

„Когато преди 22 г. България се включи в мироопазващата операция в Косово бяха поставени три важни цели на нашия контингент. Първо, да задълбочава сътрудничеството с нашите съюзници и партньори. Второ, да изследва и се учи от опити на нашите нашите съюзници и партньори. И трето, да спомага на косовските сили за сигурност за тяхната подготовка и развитие.

Днес, 22 години по-късно можем да кажем, че тези цели се изпълняват успешно. гарантирам от името на българските Въоръжени сили, че България ще продължи да бъде ангажирана със сигурността и стабилността и мирът на нашия регион. В това отношение българските Въоръжени сили ще продължат да си сътрудничат с Република Косово и да стоят като щит към всякакви заплахи и чужди влияния към сигурността и стабилността в нашия регион“, подчерта Румен Радев – президент на Република България.

„Нашата част на Европа е била свидетел на значими промени през последния четвърт век. В най-тежките времена от нашата история България винаги е била до нас“, заяви президентът на Косово.

Официалната церемония по посрещането се проведе на площад „Свети Александър Невски“. На „Дондуков“ 2 двамата президенти проведоха среща на „четири очи“, след което се включиха в пленарните разговори между официалните делегации на България и Косово.

/бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *