Радев за Демерджиев: Да си направят редовно правителство и тогава да искат оставки

ТОП НОВИНИ

Президентът коментира и стрелбата срещу българския културен клуб в Охрид

„Как партии могат да искат оставката на служебен министър? Да си направят редовно правителство и да си искат, колкото искат оставки”. Така президентът Румен Радев отговори на формациите, които настояват вътрешният министър Иван Демерджиев да се оттегли.

Държавният глава обяви, че ще покани „Български възход” на консултации за съставяне на кабинет следващата седмица. По думите му този парламент има да свърши важна работа.

„Дадох достатъчно време за закони и за диалог. Ако партиите са единодушни, че желаят избори веднага – няма проблем. Мандатите могат да се извъртят много бързо. Дал съм на партиите възможността да решат”, посочи той.

Относно стрелбата по българския културен клуб в Охрид, държавният глава коментира, че това е „абсолютно недопустим вандалски акт на агресия”, която се насаждала с десетилетия срещу България и българите.

„От държавното ръководство на РСМ и от обществото в нашата съседка трябва да се разбере, че пътят към ЕС минава през признаването и уважаването на правата на македонските българи и на нашето културно-историческо наследство”, смята Радев.

„Позицията на „Продължаваме Промяната” показа още веднъж, че ръководството на партията все още има проблеми с познаването на законите в България. Съгласно тях, президентът не участва в ръководството на службите”, каза той относно желанието на ПП шефовете на служби да се назначават без президентска намеса. /нова тв, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *