Борисов: За две години изчегъртаха всичко, а безобразията продължават

България ПОЛИТИКА

Ако в сегашното изборно законодателство има несъвършенства, искаме те да бъдат отстранени в рамките на седмица-две, защото истинският разговор е за редовно правителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

,,Ние отказ от машинното гласуване не искаме. Казваме само, че не е усъвършенствано. Нищо след нас не се надгради“, възмути се Борисов и допълни, че по времето, когато са били закупени машините за гласуване, са им викали „борисовки“.

С какви очи тогава казвате, че ГЕРБ е статукво? Кое е по-технологично? Че чак и на мое име ги кръстиха. Значи заблуждавате хората, че вие сте промяната, каза още бившият премиер.

По думите му самите машини са „добри“, но проблемите идват от хората и флашките и подчерта, че там трябва да се нанесат промените.

Тома Биков: ДБ са присъдружна организация на Кирил Петков и Асен Василев

Относно идеята за преброителен център, лансирана от „Демократична България“, Борисов увери, че няма нищо против нея.

Нека да има преброителен център, да има свежи хора – занасят протокола и квитанциите, преброяват се и изборът ще е гарантиран. Защото ние сме носителите на промяната, ние сме променили това. За две години изчагъртахте всичко и за съжаление продължават безобразията, коментира той.

Борисов изтъкна, че при управлението на ГЕРБ по новините не се е чувало за избягали бежанци чак в София.

Заради некадърно ръководство избиха полицаите ни, посочи лидерът на партията и определи като „правилен и морален акт“ подадените днес оставки на главния секретар на МВР и неговия заместник./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *