БСП проведе консултации с „Български възход“ за Бюджет 2023

България ПОЛИТИКА

„БСП за България“ проведе консултации с „Български възход“ по предложенията на левицата за Бюджет 2023. Макроикономическите показатели и политики бяха представени чрез презентация на тема: Доходи, стабилност, солидарност.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова посочи, че целта е постигане на съгласие да не се срине финансовата стабилност, но и да се повишат доходите. Тя каза още, че предлагат 3 млрд. разходи. Левицата предлага 3 приоритетни групи за подпомагане – пенсионери, работещи бедни, деца и млади хора.

От БСП предлагат увеличение на минималната работна заплата на 850 лв. и с 50 процента от средната да се повиши майчинството. Хората до 26 г. да са освободени от данъци. Преизчисляване на пенсиите от средата на 2023 година, предлагат още от левицата.

Лидерът на „Български възход“ Стефан Янев се съгласи с констатациите в презентацията на левицата. Според него обаче трябва да има системен подход, който може да даде само редовен кабинет, който да предложи бюджет с политики. Според него е важно осигуряване на парламентарно мнозинство. Посочи, че при удължаване действието на бюджет 2022 и през следващата година, то между първо и второ четене да се заложат политики с грижа за хората.

/бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *