От пернишката полиция огласиха последни данни за издирването на Сашко

България

От днес оперативно-издирвателните действия по търсенето на 12-годишния Александър Цветанов продължават под нова форма и ново разпределение на силите и средствата, обявиха от пернишката полиция. Специалисти проверяват отново и по-обстойно труднодостъпни места, твърдят от там.

Шейсет служители на МВР продължават издирването, а участие взимат сили и средства на ОДМВР-Перник, Благоевград и Кюстендил, както и сили на ГДНП.

Извършват се издирвателни мероприятия в резултат на получена и анализирана информация.

Продължава издирването на нови свидетели и хора, който биха дали информация за детето.

От началото на акцията са проверявани средно по 50 сигнала от граждани на денонощие.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 142 от Наказателния кодекс под ръководството на Окръжна прокуратура – Перник.

Разпитани са над 12 свидетели, семейството на изчезналото дете, учителите му, както и всички, чийто данни могат да помогнат в издирването. Проведени са множество беседи и разговори с неговия баща. Назначени са 2 броя експертизи.

Издирването на Александър Цветанов продължава активно седми ден. Детето е в неизвестност от 11 ноември 2022 г. Детайлно е проверен 20 километров радиус от мястото на изчезването му в планината „Голо бърдо“ над Профилакториума в областния град. Многократно са проверени всички налични видеокамери за наблюдение в района, както и множество такива за охрана на частни домове и обществени помещения. Претърсени са изоставени сгради, училища и детски градини в района, жилищни и стопански постройки, шахти, водоеми и цялата гориста местност в 20 километровата зона.

Паралелно с това полицаи и доброволци са проверили всички населени места в общините Перник, Радомир, Брезник, Земен и Ковачевци. И в тях са претърсени огромни горски територии, жилищни и обществени сгради и места където евентуално може да се намира момчето, съобщава Блиц.

Александър Цветанов е обявен за общодържавно издирване и търсенето му се извършва на територията на цялата страна. Чрез средствата за масова информация е разпространена негова снимка и облеклото с което е бил в деня на изчезването му, което да улесни всички при търсенето. Служители на МВР претърсват всяко съмнително кътче.

Ръководството на ОДМВР – Перник благодари на всички, който участваха и участват в издирването на Александър. Специални благодарности на хилядите доброволци, който денонощно със собствени сили и средства се включиха в акцията. Подобно нещо не се е случвало в Пернишка област, а може би и в цялата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *